Dojo Alkmaar

De Aikido Yuishinkai vereniging Alkmaar doet een Aikido vorm gebaseerd op het oorspronkelijke Aikido van de grondlegger Morihei Ueshiba genaamd Aikido Yuishinkai. Er is veel aandacht voor gezondheidsoefeningen, het werken met Ki, lichaam-geest coordinatie, centreren, meditatie, ademhaling en op een natuurlijke manier verbinden met jezelf, de ander en de omgeving.

Ook worden de vele Aikido technieken met blote hand, houten zwaard, stok en mes gebruikt om de natuurlijke principes van eenheid tot uiting te brengen met elkaar. Om de technieken te leren is er een duidelijke opbouw in 3 fasen, van beginner tot gevorderde. De 3 fasen zijn kotai (statisch), juntai (vloeiend) en ryutai (dynamisch).

Aikido Yuishinkai noemen we natuurlijk Aikido. Het is een manier van bewegen en leven waarin harmonie met jezelf, de ander en de omgeving en een gezond lichaam en gezonde geest worden ontwikkeld. De oefeningen die we doen worden altijd helder uitgelegd en toegelicht. Zodat duidelijk is waarom we het op die manier doen en wat de bedoeling is.

We werken nauw samen met de andere dojo van Martijn in Alkmaar, Rakushinkan.

 

Locatie          Proefles          Contributie          Rooster

Dojo-etiquette          Instructeurs          Bestuur