Bestuur

Bestuursleden Aikido Yuishinkai Alkmaar
Voorzitter: Irene Overweg
Secretaris: Surya de Graaf
Penningmeester: Toni Sabados

Ondersteunende taken
Beheer matten, kast en toebehoren: Nico Groot

Beheer website en social media
Martijn van Hemmen en Ymke Rinsema

Even voorstellen

IreneIrene Overweg

Het was in 2012 dat ik in aanraking kwam met aikido. Ik had er wel eens van gehoord, maar wist niet echt wat het was. Een vriendin had het eerder gedaan, was zeer enthousiast en wilde weer beginnen. Na een proefles ben ik meteen lid geworden, en het leuke was dat ik gelijk mee kon doen met de zomertrainingen buiten. Inmiddels heb ik de 2e kyu behaald, en blijf me regelmatig verbazen over de wonderlijke kracht die voortkomt uit zacht uitgevoerde bewegingen.

Surya de Graaf

In 2014 las ik in de sportbijlage van een huis-aan huiskrant een artikel over aikido. Het wekte mijn nieuwsgierigheid en ik besloot een proefles te doen. Hierin merkte ik hoe veelzijdig aikido kan zijn. Vooral de combinatie van bewegen en persoonlijke ontwikkeling sprak me erg aan. Inmiddels beoefen ik alweer een aantal jaar met plezier aikido, heb de 3e kyu behaald en blijf me nog regelmatig verbazen en verwonderen over hoeveel er te leren en ontdekken valt in aikido.

Toni Sabados is in 2013 gestart bij Aikido Yuishinkai Alkmaar, heeft de 1e dan en is sinds 2017 penningmeester. Sinds 2020 verzorgt hij de trainingen voor de Aiki Kids.….
..
..
..
……
..

Nico Groot

Na een aantal jaren Aikikai Aikido getraind te hebben in Amsterdam, ben ik nu alweer sinds 2006 op de mat bij Aikido Yuishinkai Alkmaar en 1e dan-er. Aikikai was nogal hard en zelf ben ik ook nogal van hard werken en hard mijn best doen. Yuishinkai Aikido blijft mij verrassen met alle rust, subtiliteit in zachtheid en natuurlijk Ki. Hard kan ik al, nu leer ik zacht. Het is voor mij een ontdekkingstocht, iedere keer!