Reiki / Sotaiho

Koretoshi Maruyama Sensei (grondlegger van Aikido Yuishinkai) heeft over de jaren verschillende alternatieve healing technieken bestudeert en onderwezen, omdat deze essentieel zijn in het beoefenen van martial arts. O-sensei Morihei Ueshiba heeft altijd het belang van de helende aspecten van Aikido aangegeven en had gezondheidsoefeningen geïntegreerd in de warming up oefeningen, en had ook, als voorbeeld, de immobilisatie technieken omgevormd tot stretch bewegingen voor gezondheid. reiki-sotaiho

Martijn van Hemmen deelt deze interesse met hen en ziet ook het grote belang in van deze essentiële aspecten van lichamelijke en geestelijke gezondheid, die ook aan de basis liggen van een correcte beoefening van martial arts. Daarom heeft hij zich tijdens zijn jaarlijkse reizen naar Japan onder leiding van zeer ervaren leraren bekwaamd in Reiki en Sotaiho.

reiki-sotaiho

Healing arts, die werken door het kanaliseren van Ki zoals beoefend in Gendai Reiki, of zachte lichaamsmanipulatie zoals in Sotaiho, zijn de essentiële ingrediënten die Maruyama Sensei heeft gebruikt.

Gendai Reiki is eenvoudig en makkelijk te beoefenen. Reiki is bedoeld voor het stimuleren van je gezondheid en de ontwikkeling van je bewustzijn. Niets mystieks, niets zweverigs maar gemakkelijk te begrijpen, duidelijk waarneembaar en bedoeld voor een totale ontspanning van lichaam en geest met nadruk op het zelf helende aspect van het eigen lichaam. Je kunt Reiki voor jezelf en voor anderen gebruiken. reiki-sotaiho

Sotaiho helpt je om je lichaam gezond te maken en te houden. In Sotaiho werken we met eenvoudige oefeningen die gecombineerd met ademhaling spanningen in het lichaam oplost en het bewegingsapparaat en je houding gezond maakt en houdt. Allerlei pijnen en klachten in het lichaam kunnen hierdoor verminderen en oplossen. Sotaiho helpt ook om een zachter en meer ontspannen lichaam te krijgen, je leert je lichaam als een geheel te bewegen. reiki-sotaiho

Beiden zijn zeer geschikt als basis voor het beoefenen van Aikido Yuishinkai, omdat het je Ki gevoeligheid vergroot, Ki niveau verhoogd en je bewegingen soepeler, vollediger en meer ontspannen maakt. Maar het zijn ook zeer effectieve healing methodes die los van Aikido beoefend kunnen worden. Er worden regelmatig Reiki en Sotaiho cursussen gegeven door Martijn, kijk in de agenda voor de eerstkomende data.

reiki-sotaiho

Opleiding/ervaring van de trainer Martijn van Hemmen:

  • Vanaf 2002 ingewijd in level 1, 2 en 3 van het Usui Shiki Ryoho Reiki systeem en level 1, 2, 3 en 4 (Master level) van Gendai Reiki. Verzorgt ook Reiki initiatie cursussen.
  • Van 2004 t/m 2013 volgde hij jaarlijks trainingen in Yuki (later Shindo genaamd) bij Maruyama Sensei.
  • Vanaf 2009 ontvangt hij jaarlijks in Japan intensieve training in Sotaiho en Reiki  van Okajima Sensei en is gecertificeerd Sotaiho instructeur.

Met ingang van het seizoen 2017/2018 wordt er geen les in Reiki en Sotaiho meer gegeven bij Aikido Yuishinkai Alkmaar. Het is wel mogelijk om Reiki en Sotaiho cursussen en lessen te volgen bij Martijn in Rakushinkan dojo in Hoogwoud.

Kijk in de agenda voor de data of neem contact op met Martijn voor meer informatie.
Doushindo Alkmaar