Ondersteunende taigi informatie en video’s.

Taigi, of kunst van harmonie, wordt sinds 1978 in Japan beoefend. De taigi’s zijn gebaseerd op de traditionele bewegingen van Aikido en worden gebruikt als een oefening en expressie van Ki-beweging door middel van een reeks technieken met een partner. Ze worden beoordeeld op basis van ritme, kalmte en gratie van dynamische bewegingen. Er zijn in totaal 30 Taigi. Ze zijn een van de kernonderdelen geworden van training voor Shin Shin Toitsu Aikido en zijn noodzakelijke voorwaarden voor testen.

Waarom Ki-Aikido informatie en video’s?
De achtergrond van Martijn, van onze vereniging en van Maruyama Sensei is Ki Aikido, zoals onderwezen door Koichi Tohei. Koichi Tohei was de eerste Aikidoka’s die de 10e dan van Morihei Ueshiba ontving en was één van zijn beste leerlingen. Koichi Tohei heeft de Ki Society (Ki No Kenkyukai) opgericht en noemde zijn Aikido Shin Shin Toitsu Aikido, dit wordt ook wel Ki-Aikido genoemd.

Maruyama Sensei had een leidende rol binnen de Ki Society maar heeft zich in 1991 losgemaakt van de Ki Society en heeft daarna 10 jaar in een tempel geleefd. In 1996 heeft hij Aikido Yuishinkai opgericht. Hiermee ging hij terug naar wat hij van Morihei Ueshiba had geleerd. Maar de invloed van Ki Aikido blijft altijd aanwezig in zijn Aikido.

De taigi’s zijn goede oefenvormen, en via de links hieronder kan je goede informatie en video’s vinden die je zullen helpen bij je Aikido ontwikkeling. Het woord taigi’s wordt niet gebruikt in Aikido Yuishinkai, en deze specifieke vormen zijn ook geen onderdeel van het Aikido Yuishinkai curriculum. Wel zullen we deze vormen zo nu en dan oefenen in de lessen. Zij het aangepast aan de leringen van Maruyama Sensei.

Hieronder een aantal handige links:

Overzicht van alle taigi’s met:

  • alle technieken per taigi uitgeschreven
  • 2 video’s van de taigi’s uitgevoerd door Ki Society leraren
  • 1 video met aanvullende tips per taigi

Technische criteria bij de taigi’s

Overzicht van alle Aikido Yuishinkai examens met bijpassende taigi’s waar de technieken van die examens ook in voorkomen