Ervaring met Aikido van Irene

Vorig jaar zomer liet ik me door een vriendin meeslepen naar een proefles aikido. Nou, ja meeslepen… eerlijk gezegd maakte ze me enthousiast met verhalen over kleine vrouwtjes die grote mannen de hoek in gooien. Meteen voelde ik dat dit totaal anders was dan fietsen, hardlopen, aerobics,  streetdance en alle andere sporten die ik tot nu toe had gedaan.

Na elke les was  ik totaal in balans. Ik wou geen les meer missen. Toen ik in oktober twee weken niet trainde, viel me ineens op dat de pijn in mijn schouder terugkwam. Ongemerkt was deze schouder, die al 5 jaar vastzat, en waar drie  fysiotherapeuten geen raad mee wisten, helemaal pijnvrij en soepel was geworden tijdens de eerste 2 maanden aikido.

Komt dat nou door de oefeningen die we doen?  Of is het de maníér van bewegen, door Ki te gebruiken in plaats van spierkracht? Ik denk het laatste. Maar wat Ki is, dat kan ik niet uitleggen. Dat kun je alleen ervaren, bijvoorbeeld in een proefles. Sleep gerust ook een vriend(in) mee!

Irene

Dit bericht is geplaatst in Blogs van leden. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *