Ervaring van Ymke tijdens de plusles met wapens op 21-02-2015

Gisteren tijdens de plusles van Martijn was het thema wapens. Wow, 4 uur lang alle aandacht voor de werking van Bokken en Jo! Het was mooi om te zien én te ervaren wat de diepere betekenis is achter alle bewegingen in al die reeksen die we leren. Welke aanval ermee afgeslagen wordt, hoe het samenspel tussen Uke en Nage met wapens werkt.

Zo’n houten wapen weegt natuurlijk best wat als je er lang achter elkaar mee oefent. Wat mooi te voelen dat dit gewicht oplost wanneer Bokken of Jo, als verlengstuk van je lijf, gevuld is met Ki. Hoe bewegen dan eigenlijk moeiteloos gaat. Ik heb het verschil gisteren een aantal keer kunnen ervaren. De spierpijn die ik nu in mijn hele lijf heb, vertelt mij hoeveel ik nog mag oefenen….:-) .

Ymke

Dit bericht is geplaatst in Blogs van leden. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ervaring van Ymke tijdens de plusles met wapens op 21-02-2015

  1. Dirk schreef:

    Dat verwoordt mijn ervaring perfect.
    Ik wist van sommige spieren ook het bestaan niet.
    Maar zalig. De spierpijn voelt als verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *