Wat is Shin Shin Toitsu Aikido (Ki-Aikido)

Wat is Shin Shin Toitsu Aikido (Ki-Aikido)

Aikido betekent “de weg van eenwording met de Ki van het universum”. Het universum staat voor de natuur. Ki-Aikido is de weg om te leren om één te worden met het universum met behulp van de Ki principes van “geest beweegt lichaam”. (noot: het Engelse woord mind is hier vertaald als geest). Het “één worden met het universum” betekent het begrijpen van de universele geest.

Iedereen heeft een geest en een lichaam. Geest en lichaam zijn van origine één. Ons lichaam is zichtbaar, daarom kunnen we haar bestaan gemakkelijk begrijpen. Echter, de geest is onzichtbaar, daarom hebben we de neiging om deze te vergeten. Het is moeilijk om je eigen geest goed te kennen. De geest beweegt het lichaam altijd. Als je geest positief is, is je lichaam ook positief.

Als je geest negatief is, is je lichaam ook negatief. En je geest beïnvloedt anderen ook. We zullen het bestaan van de geest gaan begrijpen en gaan het principe dat de geest het lichaam beweegt gaan oefenen. Budo betekent letterlijk “de weg van het stoppen met vechten”. In Ki-Aikido vechten we niet met elkaar. Als jij een geest hebt, dan hebben anderen ook een geest. Als je een ander zijn of haar geest negeert, en de ander probeert te werpen met kracht, zul je nooit een ander correct kunnen werpen. Dit is omdat de geest van de andere persoon jou zal tegenwerken. Een egoïstische geest werkt in het dagelijkse leven ook niet. Als je een ander zijn geest kent en respecteert, dan is het mogelijk om zijn of haar geest te leiden, en het is mogelijk om de ander gemakkelijk te werpen zonder enige weerstand. Het meest belangrijke is dat je eerst één wordt met het universum.

Alle Ki-Aikido technieken zijn gebaseerd op Ki principes. Daarom kan iedereen Ki-Aikido beoefenen en ervan genieten. Door Ki-Aikido te leren, zul je het vermogen leren om één te worden met het universum en zul je leren om de Ki principes in je dagelijks leven te gebruiken. Je kunt je verrijkte geest delen met anderen.

Originele Engelse tekst te vinden op: http://www.ki-society.or.jp/english/index.html

Dit bericht is geplaatst in Ki-Aikido. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Wat is Shin Shin Toitsu Aikido (Ki-Aikido)

  1. Jacco Klene schreef:

    Martijn,

    leuk artikel. hiermee krijgen we een website met interactie met de leden.

    goed begin

    Jacco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *